RSC Anderlecht heeft op de slotdag van de wintertransfer een oplossing gevonden voor Zakaria Bakkali. De 25-jarige flankaanvaller wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan Beerschot VA, waar hij het vertrek van Tarik Tissoudali moet opvangen. Beerschot bedong een aankoopoptie.

Bakkali was een van de spelers waar Anderlecht dringend een oplossing voor moest vinden. De tweevoudige Rode Duivel streek in 2018 neer in het Astridpark als voormalig groot talent toen al lag zijn rijzende start van bij PSV al vijf jaar achter ons. Op een uitstekende partij Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe na slaagde Bakkali er nooit echt in om indruk te maken, mede vanwege een gebrek aan fysieke paraatheid.

Sparta Rotterdam leek een kanshebber om Bakkali op huurbasis binnen te halen, maar die piste verdween van tafel. Het is uiteindelijk Beerschot dat de 25-jarige linksbuiten huurde mét aankoopoptie om het vertrek van Tarik Tissoudali naar AA Gent op te vangen.

Advertentie