Antwerp FC heeft op de valreep nog een ingaande en een uitgaande transfer verricht in het verdedigende compartiment. Maxime Le Marchand (31) komt op huurbasis over van Fulham FC, terwijl Junior Pius (25) tot het einde van het seizoen bij STVV wordt gestald.

Nadat Antwerp naast Aleksandar Vukotic (Waasland-Beveren) greep, moest The Great Old op zoek naar een andere centrale verdediger. Die vond het in de persoon van Maxime Le Marchand van Fulham FC. Antwerp huurt de 31-jarige Fransman tot het einde van het seizoen van de Engelse eersteklasser, evenwel zonder aankoopoptie. Le Marchand draagt sinds 2018 het shirt van Fulham en speelde voordien voor Le Havre AC (2010-2015) en OGC Nice (2015-2018).

Junior Pius pakt dan weer zijn koffers op de Bosuil. De 25-jarige Nigeriaanse centrale verdediger verhuist op huurbasis naar STVV, dat wél een aankoopoptie wist te verkrijgen. Op Stayen krijgt de ex-Porto-speler de kans om zich eindelijk eens te tonen aan het Belgische publiek, want een dikke maand nadat Antwerp een miljoen euro voor hem betaalde scheurde hij de kruisbanden van zijn knie in zijn debuutwedstrijd tegen Viktoria Pilsen. Dit seizoen slaagde hij er niet in om een definitief plekje af te dwingen in de basiself van Ivan Leko (en later Franky Vercauteren).

Advertentie