Sporting Charleroi heeft zich op de laatste dag van de transfermarkt nog eens stevig laten gaan. Nadat we eerder al de inkomende transfers van Yunus Bahadir (KRC Genk) en Cristian Benavente (Pyramids FC/Antwerp FC) en de uitleenbeurt van Lucas Ribeiro Costa (RWDM) aankondigden, is er ook nog de uitleenbeurt van Gaëtan Hendrickx (KV Kortrijk), de huur van Cédric Kipré (West Bromwich Albion) en de aanwinst-voor-volgend-seizoen Anass Zaroury.

Met Gaëtan Hendrickx neemt Charleroi zowaar een oudgediende, want de 25-jarige middenvelder draagt sinds 2016 het shirt van de Carolo’s. Een definitief afscheid wordt het evenwel niet, want KV Kortrijk, dat deze winter met Hannes Van der Bruggen (Cercle Brugge) en Christophe Lepoint (Excel Moeskroen) twee middenvelders zag vertrekken, slaagde er niet in om een aankoopoptie te bedingen.

Ook van Anass Zaroury neemt Charleroi nog geen definitief afscheid. Dat zou wel gek zijn, want de twintigjare linksbuiten werd nog maar pas overgekocht van Lommel SK. Charleroi laat de voormalige jeugdinternational, die dit seizoen al goed was voor zes goals en drie assists in Eerste klasse B, echter het seizoen uitdoen in het Soevereinstadion.

Met Cédric Kipré (24) haalt Charleroi dan weer een mooie brok aan Championship-ervaring binnen. De Franse verdediger komt op huurbasis over van West Bromwich Albion, dat hem in september vorig jaar overnam van Wigan Athletic maar hem vooralsnog enkel in de bekercompetities liet aandraven. Voor hij van 2018 tot 2020 met Wigan uitkwam in de Championship diende Kipré, die in 2014 de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain ruilde voor Leicester City, ook een jaar voor de Schotse eersteklasser Motherwell FC (2016/17).

Advertentie