De wedstrijd tussen Lommel SK en Seraing in 1B vanavond zal niet gespeeld worden. Bij Lommel testten enkele stafleden en spelers positief op corona. De Noord-Limburgers blazen uit voorzorg het treffen met Seraing dus af.

Normaal gezien zou Seraing vandaag Lommel partij geven op het moeras van het Stade Du Pairay. Corona stak hier echter een stokje voor. Deze week testten 10 leden van de sportieve staff en spelers positief op Covid-19. De Limburgers vrezen voor nog meer besmettingen en blazen de wedstrijd dus af.

Simon Van Kerckhoven, de operationeel directeur van Lommel, reageerde al op de webstek van de club: “Gezondheid en veiligheid zijn onze eerste prioriteit. De club heeft besloten, als allerlaatste optie, de wedstrijd te schrappen na alle opties te hebben doorgenomen. Het was van vitaal belang dat we alles doen wat in ons vermogen ligt om onze spelers, staf alsmede onze tegenstander te beschermen.’

Lommel koos er zelf dus voor om niet te spelen. Uitstellen was geen optie aangezien Lommel geen 7 besmettingen binnen de spelersgroep heeft. Volgens de bestaande protocollen hebben zij dus geen recht op uitstel. Lommel vreest dat er nog positieve gevallen zullen opduiken en nemen dus, ondanks een forfaitnederlaag, het zekere voor het onzekere.

Advertentie