Ron Vlaar (35) hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. De 32-voudige Nederlandse international lag sinds 2015 onder contract bij AZ, maar zet er nu door aanhoudende fysieke problemen een punt achter.

Vlaar maakte in 2005 zijn opwachting in het eerste elftal van AZ, toen nog onder trainer Co Adriaanse. Vlaar speelde later nog voor Feyenoord en Aston Villa, waarna hij in 2015 terugkeerde naar het oude nest. De afgelopen twee seizoenen kreeg de centrale verdediger die bij Feyenoord al twee keer een kruisbandoperatie moest ondergaan steeds vaker te maken met blessures. Zo kwam hij dit seizoen slechts twee keer in actie voor AZ twee keer in de Champions League-kwalificatie. De wedstrijd tegen Dinamo Kiev op 15 september vorig jaar was dus zijn laatste wedstrijd als profvoetballer.

Vlaar speelde 32 interlands voor Oranje, waarmee hij deelnam aan het EK 2012 en WK 2014. Op het WK in Brazilië, waar Nederland derde eindigde, miste Vlaar geen minuut. Met de toenmalige bondscoach, Louis van Gaal, had Vlaar in zijn eerste periode bij AZ nochtans een aanvaring gehad.

Advertentie