Ivan Santini trekt een streep onder zijn Chinese avontuur. De ex-spits van onder andere KV Kortrijk, Standard en RSC Anderlecht, die sinds 2019 bij Jiangsu Suning FC voetbalde, tekende bij de Kroatische eersteklasser NK Osijek.

Negen jaar nadat hij Kroatië verliet voor een avontuur bij SC Freiburg keert de 31-jarige Santini terug naar zijn geboorteland. In die negen jaar speelde hij in België bij KV Kortrijk (2013-2015), Standard Luik (2015-2016) en RSC Anderlecht (2018-2019). Tussen zijn passages bij Standard en Anderlecht voetbalde hij ook nog twee jaar bij SM Caen in de Ligue 1.

Sinds 2019 voetbalde Santini in de Chinese Super League bij Jiangsu Suning FC, dat destijds vijf miljoen euro betaalde aan Anderlecht. In 31 wedstrijden was de vijfvoudige Kroatische international goed voor dertien goals. Vorig jaar mocht Jiangsu Suning met Santini in zijn rangen de allereerste landstitel uit de clubgeschiedenis vieren.

Advertentie