Fabrice Ondoa heeft twee maanden na zijn ontslag bij KV Oostende een nieuwe club gevonden. De 25-jarige Kameroense doelman ondertekende een contract tot medio 2024 bij Deportivo Alavés, dat hem eerst voor de rest van het seizoen uitleent aan de Kroatische eersteklasser NK Istra 1961.

Ondoa streek in de zomer van 2018 neer bij KV Oostende als oude kennis van toenmalig sportief directeur Hugo Broos ze wonnen in 2017 samen de Afrika Cup , maar in december vorig jaar werd hij ontslagen nadat hij betrapt werd op een lockdownfeestje.

In afwachting van zijn avontuur bij Deportivo Alavés, dat na 23 speeldagen zestiende staat in de Primera División, wordt Ondoa enkele maanden bij NK Istra 1961 gestald. De keuze van de huurclub is geen toeval, want de Baskonia-Alaves Group is sinds 2018 hoofdaandeelhouder van de Kroatische eersteklasser. Met Antonio Perrera en Rafa Navarro lopen er nog twee andere Alavés-huurlingen rond bij Istra.

Advertentie