Het gaat niet zo goed met Villarreal. Sterker nog, het zit in een kleine crisis. Niet alleen dateert de laatste overwinning van de club uit het oosten van Spanje in de competitie van 8 januari, ook werden ze door Levante uitgeschakeld in de kwartfinale van de Copa Del Rey. Wel zijn ze kampioen in wedstrijden onbeslist afsluiten.

De Spaanse club lijkt wel een patent te hebben op gelijk spelen. Maar liefst 12 van de 23 wedstrijden van de club van ex-Club Brugge-speler Carlos Bacca eindigden in een draw. Dat is zo’n 52 procent, daarmee zijn ze leider over alle grote competities.

Ook Torino FC verdient hierbij wel op zijn minst een eervolle vermelding. Zij deelden de laatste 5 wedstrijden steeds weer de punten. Ook in de beker, u raadt het nooit, werden ze gewipt na penalty’s. Torino speelde maar liefst 11 uit 22 wedstrijden gelijk.

De laatste wedstrijd heeft Villlarreal wel gebroken met de reeks. Het verloor met 1-2 van Real Betis. Of de mannen van Unai Emery daar meer tevreden mee zullen zijn, lijkt onwaarschijnlijk. Ze hebben in februari nog twee kansen om iets recht te zetten. Tussen de Europese confrontatie door bezoeken ze Athletic Bilbao nog en ontvangen ze leider Atlético Madrid.

El Submarino Amarillo verspeelde de laatste tijd dan ook heel wat punten. Zo maakten ze een tuimeling in het klassement en hebben ze op dit moment geen recht op een Europees ticket. Uit de beker zijn ze zoals eerder vermeld al uitgeschakeld en in de Europa League staat Red Bull Salzburg te wachten. Een zware kluif zo vroeg in de knock-outfase. Zeker met deze vorm zal Villarreal zijn handen vol hebben aan de Oostenrijkers. Hoogstwaarschijnlijk zullen de felgele shirts volgend jaar dus niet op het Europese toneel te bewonderen zijn.

Advertentie