Álex Craninx ruilt de ene Noorse ploeg voor de andere. De 25-jarige Belgisch-Spaanse doelman wordt door Molde FK uitgeleend aan Lillestrøm SK, waar hij het vertrek van zijn landgenoot Jo Coppens moet opvangen. Eerder deze winter was hij ook in beeld bij KAS Eupen.

Een paar jaar voor Thibaut Courtois liep er bij Real Madrid al een andere Belgische doelman rond: Álex Craninx weliswaar geboren in Málaga. Craninx slaagde er echter niet in om vanuit de jeugdopleiding door te stromen naar het eerste elftal, waarop hij via Sparta Rotterdam en FC Cartagena bij Molde FK belandde.

Afgelopen seizoen verloor Craninx zijn plaats in doel aan de Zweedse doelman Andreas Linde, die sinds 2015 voor de club voetbalt. Komend seizoen, dat op 5 april van start gaat, zal de 25-jarige doelman het doel gaan verdedigen bij Lillestrøm SK, dat er na een jaartje afwezigheid weer bij is in de Eliteserien.

Advertentie