Volgens de Franstalige krant Sudpresse maakt Arthur Theate deel uit van de (ruime) voorselectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wales (24 maart), Tsjechië (27 maart) en Wit-Rusland (30 maart). De 20-jarige verdediger brak dit seizoen helemaal door bij KV Oostende.

Het gaat allemaal heel snel voor Arthur Theate. Vorige zomer belandde de voormalige jeugdspeler van onder andere KRC Genk en Standard Luik als testspeler bij KV Oostende, straks staat de linksvoetige centrale verdediger wellicht in Play-off 1 met de kustclub. Mogelijk komt daar ook nog een eerste selectie voor de Rode Duivels bij. In zijn zoektocht naar een nieuwe linksvoetige centrale verdediger probeerde bondscoach Roberto Martínez immers al Elias Cobbaut en Hannes Delcroix uit, maar die laatste viel onlangs geblesseerd uit, terwijl die eerste nog maar net terug is na een maandenlange blessure.

De Rode Duivels zullen tijdens het WK-kwalificatiedrieluik trouwens hoogstwaarschijnlijk geen beroep kunnen doen op Romelu Lukaku. Vanwege de positieve coronagevallen van Stefan de Vrij en Matías Vecino mag geen enkele Inter-speler voorlopig het land uit. Maandag moet Lukaku een nieuwe test ondergaan.

Advertentie