Naim Van Attenhoven, een zeventienjarige doelman uit de jeugdopleiding van RSC Anderlecht, is opgeroepen voor de nationale ploeg van Niger. Bondscoach Jean-Michel Cavalli riep hem op voor de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijden tegen Ivoorkust (26 maart) en Madagaskar (30 maart).

Van Attenhoven speelt sinds vorige zomer voor de U18 van Anderlecht, dat hem wegplukte bij Standard Luik. Ervaring in het profvoetbal heeft hij nog helemaal niet, maar toch wordt de Belgische jeugdinternational Van Attenhoven speelde vorig jaar nog voor de Belgische U17 nu opgeroepen bij de eerste ploeg van Niger.

Niger staat na vier speeldagen laatste in een groep met Ivoorkust (7ptn), Madagaskar (7ptn) en Ethiopië (6ptn). Zelf heeft het drie punten na een 1-0-overwinning tegen Ethiopië op de derde speeldag.

Advertentie