Ook over de oceaan zijn ze aan hun WK-kwalificatiecampagne begonnen. In de eerste ronde heeft Suriname in groep B geopend met een 3-0-zege tegen de Kaaimaneilanden. Suriname kon door de invoering van een nieuw sportpaspoort een pak nieuwe spelers oproepen, waardoor onder andere Ryan Donk (ex-Club Brugge) en Warner Hahn (Anderlecht) hun interlanddebuut maakten.

In de eerste WK-kwalificatieronde wordt er in zes groepen van vijf landen bepaald wie er Mexico, de Verenigde Staten, Costa Rica, Jamaica en Honduras vervoegt in de tweede ronde. Suriname, dat werd ingedeeld in een groep met Aruba, Bermuda, Canada en de Kaaimaneilanden, begon alvast met een klinkende 3-0-zege tegen laatstgenoemde.

Opvallend is dat bij Suriname een pak spelers hun interlanddebuut maakten. De Natio voerde in november 2019 immers een sportpaspoort in, waardoor Nederlandse spelers met Surinaamse roots voortaan interlands voor hen kunnen spelen zonder dat ze daarvoor hun Nederlands paspoort moeten inleveren.

Niet minder dan elf spelers maakten hun interlanddebuut: Warner Hahn (RSC Anderlecht), Myenty Abena (Slovan Bratislava), Ramon Leeuwin (AZ), Shaquille Pinas (ADO Den Haag), Kelvin Leerdam (Inter Miami CF), Ryan Donk (Galatasaray), Damil Dankerlui (FC Groningen), Roland Alberg (Hyderabad FC), Jerrel Wijks (Inter Moengotapoe), Ishan Kort (Jong Almere City), Dion Malone (NAC Breda). Vijf spelers speelden eerder al voor Suriname: Gleofilo Vlijter (Beitar Jerusalem), Nigel Hasselbaink (Bnei Sakhnin), Ivenzo Comvalius (NK Dugopolje), Sergino Eduard (Inter Moengotapoe) en Dimitrie Apai (W Connection).

Advertentie