Jérémy Perbet zet zijn carrière verder in de Belgische lagere divisies. De 36-jarige aanvaller, die bij Oud-Heverlee Leuven niet meer in de plannen voorkwam dit seizoen, tekende voor twee jaar bij RFC Luik.

Perbet heeft een enorme staat van dienst in België. Quasi overal waar hij kwam was hij verantwoordelijk voor een pak doelpunten – enkel bij Lokeren ging het fout. Dit leverde hem twee keer de titel van topschutter van de Jupiler Pro League op: in 2012 en 2016. Zijn passage bij OH Leuven liep echter op een sisser af: vorig seizoen scoorde hij nog enkele goals die belangrijk waren voor de promotie, maar dit seizoen kreeg hij in de Jupiler Pro League slechts twee invalbeurten van trainer Marc Brys: tegen Charleroi (in augustus) en Standard (in september).

Bij RFC Luik kan Perbet voor een enorme stunt zorgen. De vijfvoudige – en tevens allereerste – landskampioen ontbreekt sinds 1995 op het hoogste niveau, maar wil graag terugkeren naar het profvoetbal. Één simpele titel volstaat, want sinds 2018 komt stamnummer 4 uit in Eerste nationale.

Advertentie