De laatste weken is Adrien Trebel opnieuw belangrijk geworden bij Anderlecht. Zo is hij medeverantwoordelijk voor een 12 op 12 tegen onder andere Club Brugge en Antwerp en een plaats in de Champions’ Play-offs. Trebel zit sinds 2017 bij Anderlecht, maar het ging nog niet van een leien dakje. 

Transfer

Anderlecht nam Adrien Trebel over van aartsrivaal Standard in januari 2017 voor 3 miljoen euro. De concurrentie op het middenveld bij Anderlecht was echter niet min, met Tielemans, Dendoncker, Hanni en Stanciu. Trebel was in zijn eerste maanden geen vaste starter, maar in de Play-offs was hij wel belangrijk voor de uiteindelijke landstitel van paars-wit, met 7 basisplaatsen. 

Titularis

In het volgende seizoen werd Trebel titularis op het middenveld samen met Sven Kums. Trebel speelde het hele seizoen op een degelijk niveau en eindigde met Anderlecht op een derde plaats, achter Standard en landskampioen Club Brugge. Dit blijft voorlopig het enige seizoen dat Trebel volledig heeft kunnen afwerken voor Anderlecht, zonder blessures. Hij was goed voor 2 doelpunten en 6 assists.

Blessures

Trebel bleef titularis in het volgende seizoen, maar kreeg rond november last van blessures en keerde pas in februari terug. Bij zijn terugkeer had hij het moeilijk om opnieuw in de basis te komen. Nederlander Fred Rutten gaf de voorkeur aan Kums, Gerkens, Zulj en zelfs Kayembe. In de Play-offs koos Rutten toch plots voor Trebel, die 7 basisplaatsen kreeg, maar Anderlecht eindigde als laatste in PO1.

Komst Vincent Kompany

in de zomer van 2019 kwam Vincent Kompany naar Anderlecht. Volgens Kompany had Trebel niet het juiste profiel om binnen zijn verhaal, “The Process”, een rol te spelen, dus werd hem aangeraden om te vertrekken. Hij werd uiteindelijk niet verkocht maar in het seizoen 2019-2020 kreeg Trebel slechts 3 basisplaatsen en 2 invalbeurten. Van januari tot juli was hij uit met knieklachten. Door zijn blessure (en zijn contract buiten categorie) durfde geen club het aan om Trebel over te nemen dus bleef Trebel bij Anderlecht, maar hij leek niet tot de plannen van Vercauteren en Kompany te behoren.

Het huidige seizoen van Anderlecht begon met een wanprestatie op KV Mechelen, de wedstrijd eindigde op 2-2. Het was duidelijk dat er iets miste in de ploeg. Trebel kwam toen in de ploeg en Anderlecht haalde 11 op 15, maar hij viel opnieuw geblesseerd uit en kwam pas terug in januari. Ondertussen hadden Cullen en Lokonga een goed duo gevormd op het middenveld en er leek dus geen plaats te zijn voor Trebel. Maar Anderlecht miste duidelijk creativiteit vanuit het middenveld en de invalbeurt in de kwartfinale van de Croky cup tegen Racing Genk toonde dat Trebel iets toevoegde. Hij kwam in de ploeg en gaf 3 assists in 3 wedstrijden. Anderlecht haalde voor het eerst sinds augustus 2018 een 12 op 12 in de competitie. Slechts één speler speelde in zowel deze reeks als die in 2018 alle vier de wedstrijden: Adrien Trebel.

De passage van Trebel bij Anderlecht is voorlopig nog geen onverdeeld succes. Vooral blessures zorgden ervoor dat hij nooit echt zijn stempel kon drukken voor een lange periode en met Kompany heeft het ook niet altijd geklikt sinds diens komst. Maar na een hobbelig parcours lijkt Trebel de sleutel in handen te hebben voor het slagen van “project Kompany” bij Anderlecht. De jeugd van Anderlecht toont veel progressie, maar het is belangrijk dat een speler als Trebel op het middenveld stabiliteit brengt.

Advertentie