Merveille Bope Bokadi was dit seizoen misschien wel de allerbeste speler van Standard. Na de zware blessure van Zinho Vanheusden groeide de Congolees uit tot een zeer belangrijke pion in het hart van de defensie. Hij blonk met zijn atletisch vermogen uit in het verdedigende aspect van zijn job, maar was bovendien ook cruciaal in het uitvoetballen dankzij zijn technische bagage als (aanvallende) middenvelder van opleiding. Tegen Beerschot scheurde hij zijn linkerachillespees. Na twee zware knieblessures staat Bokadi voor een derde keer maandenlang aan de kant.

Merveille Bokadi was er twee weken geleden op Eupen niet bij vanwege hinder aan de adductoren. Afgelopen weekend was de Congolees volledig fit, maar omdat hij dit seizoen zowat elke wedstrijd gespeeld heeft, zou hij normaal gezien nog wat extra rust krijgen van Mbaye Leye. Tot Noë Dussenne ziek werd en Bokadi alsnog bij de selectie gehaald werd. Omdat Beerschot plots alles op alles zette in een wanhopige poging om de top 8 toch nog te bereiken, werd Bokadi in de tweede helft nog tussen de lijnen gebracht.

Enkele minuten later sloeg het noodlot toe: een gescheurde achillespees. Geen bekerfinale, geen ‘Europe Play-offs’ en ook het begin van volgend seizoen halen wordt moeilijk. Vanavond wordt hij geopereerd, waarna zijn derde lange revalidatie wacht.

Advertentie