Tottenham Hotspur heeft een einde gemaakt aan de samenwerking met José Mourinho. Amper zes dagen voor de League Cup-finale tegen Manchester City betaalt de 58-jarige Portugees het resultaat voor de zwakke resultaten in de Premier League. Beloftentrainer Ryan Mason neemt over tot het einde van het seizoen.

Mourinho nam in november 2019 het roer over van Mauricio Pochettino, die nauwelijks vijf maanden eerder nog de Champions League-finale verloor met The Spurs. Europees kon Mourinho zelfs niet in de buurt komen van dat huzarenstukje in het seizoen 2019/20 werd Tottenham er in de achtste finale van de Champions League uitgekegeld door RB Leipzig, dit seizoen was Dinamo Zagreb in de achtste finale van de Europa League te sterk.

Ook in eigen land liep het allesbehalve lekker voor Tottenham: Mourinho parkeerde de Londenaars vorig seizoen op een zesde plaats en stond dit seizoen na 32 speeldagen zevende, wat niet genoeg is voor een Europees ticket. Reken daar nog eens de verziekte sfeer in de spelersgroep bij, en je krijgt een lopend contract van twee jaar van meer dan 25 miljoen euro dat voorzitter Daniel Levy mag afkopen.

Advertentie