Sporting Charleroi en Karim Belhocine hebben in onderling overleg een einde gemaakt aan hun samenwerking. Het contract van de 43-jarige trainer liep sowieso af op het einde van het seizoen en wordt dus niet verlengd.

Begin dit seizoen liep alles op wieltjes bij Charleroi: de Carolo’s startten de competitie met 18 op 18 en stonden zelfs een tijdje aan de leiding. Daarna werd de vrije val echter ingezet, met een dertiende plaats als gevolg. Afgelopen weekend drong een groep fans het stadion binnen voor een gesprek met sterke man Mehdi Bayat. Charleroi verloor zaterdag zijn laatste wedstrijd van het seizoen met 2-3 van Eupen.

Belhocine was sinds 2019 trainer van Charleroi, waar hij toen de naar KRC Genk vertrokken Felice Mazzu opvolgde. Vorig seizoen parkeerde de Algerijnse Fransman Charleroi – weliswaar met dank aan de vroegtijdige stopzetting van de competitie vanwege de coronapandemie – naar een derde plaats in het klassement, het beste resultaat sinds 1969.

Advertentie