Zou de kwalificatie voor de Champions’ Play-offs er iets mee te maken hebben? Hoe dan ook heeft de Raad van Bestuur van RSC Anderlecht zopas een kapitaalverhoging en een meerjarenplan unaniem goedgekeurd. Dat kondigde de Brusselse club vanavond aan op zijn website.

“Hoofdaandeelhouder Marc Coucke gaat een groot deel van zijn schulden omzetten en daarnaast komt er 25 miljoen vers kapitaal”, staat te lezen op de website van de Brusselaars. De onderhandelingen tussen de A-aandeelhouders en de B-aandeelhouders, waaronder Michaël Verschueren, sleepten al enkele maanden aan, maar vanavond werd er dan toch een akkoord bereikt.

Het verse kapitaal moet ervoor zorgen dat de club in de eerste plaats terug financieel gezond wordt. De komende transferperiode moet men dus geen indrukwekkende acties verwachten op de transfermarkt. Dat Anderlecht zich afgelopen weekend verzekerde van een plaats in de top 4, zal zeker de nodige impuls gegeven hebben om de twijfelende aandeelhouders mee over de streep te trekken. “De Raad van Bestuur is is ervan overtuigd dat het behalen van de Champions’ Play-offs de start zal betekenen van een mooie, nieuwe toekomst.”

Advertentie