Verdediger Sascha Kotysch hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. De speler van OH Leuven laat op sociale media weten dat zijn lichaam het niet meer kan opbrengen, en dat het tijd is om uit te kijken naar andere avonturen. Kotysch kwam in het verleden ook uit voor STVV en het Duitse 1. FC Kaiserslautern.

Na een professionele voetbalcarrière van ruim veertien jaar, zet Sascha Kotysch er op 32-jarige leeftijd een punt achter. De Duitse verdediger speelde het merendeel van zijn carrière in België, maar sprokkelde in 2006 zijn eerste speelminuten als profvoetballer bij de toenmalige Duitse tweedeklasser 1. FC Kaiserslautern.

In 2010 stak hij de grens over om vervolgens neer te strijken in het Limburgse Haspengouw. Voor STVV speelde hij een kleine negen jaar, zowel in tweede als in eerste klasse. In totaal mocht hij zo’n 192 keer opdraven, waarmee Kotysch uitgroeide tot een boegbeeld van de club.

In 2019 trok de centrale verdediger – bij gebrek aan speelminuten in Sint-Truiden – naar OHL, toen nog actief in de Proximus League. Met de Vlaams-Brabantse club wist hij in 2020 de promotie naar de Jupiler Pro League af te dwingen, om dit seizoen zijn voetbalcarrière in Leuven op het hoogste niveau in België te beëindigen.

De Duitser – ondertussen gerust een halve Belg te noemen – bleef doorheen zijn carrière niet gespaard van blessureleed, onder meer een kuitbeenbreuk en een knieoperatie hielden hem verschillende maanden aan de kant. De verdediger laat op sociale media weten dat het nu genoeg is geweest. “Ik heb alles gegeven, dag in dag uit, maar mijn lichaam geeft aan dat dit de limiet is.”

“Tijdens mijn carrière heb ik de eer gehad om voor drie prachtige clubs te spelen die me altijd nauw aan het hart zullen blijven liggen. Ik ben zo dankbaar voor alle mooie herinneringen en vrienden die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Ik wil jullie allemaal bedanken. Nu is het tijd om mijn lichaam rust te gunnen en kijk ik uit naar alle nieuwe mogelijkheden en avonturen die op mijn pad zullen komen”, aldus Kotysch.

Advertentie