Mathias Fixelles speelt vanaf volgend seizoen voor KV Kortrijk. De 24-jarige middenvelder was afgelopen seizoen een vaste waarde in het kampioenelftal van Union Sint-Gillis, maar toch was hij naast Brighton Labeau, Marcel Mehlem, Adrien Saussez, Edisson Jordanov en Ibrahima Bah één van de zes spelers wier contract niet verlengd werden.

Fixelles genoot zijn jeugdopleiding bij OH Leuven, AFC Tubeke en STVV. Na een seizoen bij KV Woluwe-Zaventem in Derde klasse tekende hij in 2016 bij Union, dat toen net tot de nagelnieuwe Eerste klasse B was toegetreden. Samen met Pietro Perdichizzi (van 2016 tot 2020 bij Union, sindsdien bij KVC Westerlo) is hij de enige speler die vooralsnog in elk 1B-seizoen scoorde.

Daar komt nu een einde aan, want Fixelles ondertekende een contract voor drie seizoenen bij KV Kortrijk. Daar vindt de 24-jarige middenvelder alvast een paar oude bekenden terug: naast Faïz Selemani werkte Fixelles in het Dudenpark ook samen met trainer Luka Elsner.

Advertentie