Hamburger SV heeft een einde gemaakt aan de samenwerking met trainer Daniel Thioune. De 46-jarige Duitser was sinds juli 2020 trainer van de club, maar moet na vijf wedstrijden op rij zonder winst opkrassen. De 70-jarige Horst Hrubesch, die in de EK-finale van 1980 tweemaal scoorde tegen België, neemt over.

Hamburger SV kampeert nu al voor het derde seizoen op rij in de 2. Bundesliga. De voorbije twee seizoenen stonden Die Rothosen het grootste deel van het seizoen op een promotieplaats, maar telkens liep het in de eindfase van het seizoen mis. Dat scenario lijkt zich ook dit seizoen te gaan voordoen: na vijf wedstrijden op rij is Hamburg weggezakt naar de derde plaats in het klassement, op vijf punten van de tweede plaats die rechtstreeks recht geeft op promotie naar de Bundesliga. Nummer vier, Holstein Kiel, volgt op twee punten.

Tegen 1. FC Nürnberg, VfL Osnabrück en Eintracht Braunschweig rekent Hamburg nu op Horst Hrubesch, die tot nu toe als jeugdirecteur aan de slag was bij zijn ex-club. De voormalige Standard-aanvaller was van 1978 tot 1983 als speler actief bij de club en mocht in 1983 als aanvoerder de Europacup I in de lucht steken. Als coach was hij vooral met de Duitse jeugdelftallen succesvol: in 2008 won hij met Duitsland het EK onder 19 en een jaar later het EK onder 21.

Advertentie