RSC Anderlecht heeft Robin Veldman aangesteld als nieuwe beloftentrainer. De 35-jarige Nederlander, die de voorbije vier jaar bij de jeugd van Ajax werkte, wordt op Neerpede de opvolger van Craig Bellamy, die na het vertrek van Nicolás Frutos werd doorgeschoven naar de A-ploeg.

Veldman heeft ondanks zijn relatief jonge leeftijd al heel wat watertjes doorzwommen in het jeugdvoetbal: zo was hij eerst meer dan tien jaar aan de slag bij sc Heerenveen, waar hij naast jeugdcoach van de U13, U17 en U19 ook een tijdje als videoanalist voor het eerste elftal werkte. Hakim Ziyech, Michel Vlap, Tristan Borges (later bij OH Leuven) en Kik Pierie (later voor 5 miljoen euro verkocht aan Ajax) zijn maar enkele namen waarmee hij in die periode heeft samengewerkt.

Sinds november 2017 werkte hij bij AFC Ajax, waar hij op het wereldberoemde Sportpark De Toekomst eveneens verschillende functies uitoefende. Die kennis zal hij vanaf nu op Neerpede komen etaleren.

Advertentie