Valencia CF heeft zich op vier speeldagen van het einde van de competitie ontdaan van trainer Javi Gracia. De 51-jarige Spanjaard, die sinds afgelopen zomer aan de slag was in het Estadio Mestalla, bleef na de 2-3-nederlaag van gisteren tegen FC Barcelona hangen op de veertiende plaats. Clubman “Voro” doet het seizoen uit als trainer.

Met 36 punten uit 34 wedstrijden is Valencia nog steeds niet zeker van het behoud: Los Murciélagos staan slechts zes punten boven de degradatiestreep en moet in het competitieslot naast Sevilla FC nog drie degradatiekandidaten bekampen, namelijk Real Valladolid (17e, 31ptn), SD Eibar (20e, 26ptn) en SD Huesca (18e, 30ptn).

Clublegende Salvador González “Voro”, die van 1985 tot 1993 in het eerste elftal van de club speelde en de laatste jaren actief is als teammanager, neemt voor de zevende keer over als interimtrainer. Eerder deed hij dat ook al voor Ronald Keman, Mauricio Pellegrino, Nuno Espírito Santo, Pako Ayestarán, Cesare Prandelli en Albert Celades.

Advertentie