Hugo Broos zal bij de nationale ploeg van Zuid-Afrika het gezelschap krijgen van Čedomir Janevski. De Noord-Macedoniër, die ook de Belgische nationaliteit heeft, wordt de assistent van Broos bij Bafana Bafana.

Janevski werd in januari van dit jaar trainer van het Cypriotische Olympiakos Nicosia, maar nu vervoegt hij dus de technische staf van Zuid-Afrika. Janevski en Broos hebben beide een verleden bij Club Brugge. Beide heren misten elkaar maar net in het Jan Breydelstadion: toen Broos in 1991 trainer werd bij Club Brugge, verliet Janevski blauw-zwart na twee seizoenen voor Sporting Charleroi.

Het is niet het eerste avontuur van Janevski bij een nationale ploeg: van augustus 2012 tot september 2013 was hij een jaar bondscoach van zijn geboorteland. Hij speelde toen twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen België: op 22 maart 2013 kwam België met 0-2 winnen in Skopje na goals van Kevin De Bruyne en Eden Hazard, vier dagen later zorgde Eden Hazard voor een 1-0-zege in het Koning Boudewijnstadion.

Advertentie