Lierse Kempenzonen heeft zich versterkt met de transfervrije Jens Naessens. De 30-jarige aanvaller zat zonder club na zijn passage bij de Italiaanse derdeklasser Calcio Foggia 1920 en ondertekende een contract voor één seizoen op het Lisp.

Naessens is in België vooral bekend voor zijn passage bij Zulte Waregem, waarmee hij in 2013 maar net naast de landstitel greep. Nadien speelde hij nog voor KV Mechelen, Antwerp FC, KVC Westerlo, KSV Roeselare en Calcio Foggia 1920. In oktober 2020 belandde hij na het faillissement van Roeselare in de Serie C, maar in zijn derde officiële wedstrijd liep hij een gescheurde achillespees op, waarop zijn contract in december ontbonden werd.

Met 19 doelpunten (14 voor Westerlo en 5 voor Roeselare) staat Naessens samen met Georges Mikautadze zevende in de topschutterslijst aller tijden van de reguliere competitie van 1B. Om de nummer één-positie te veroveren zal Naessens komend seizoen flink moeten scoren, want op één staat Dylan De Belder (KMSK Deinze) met 33 goals.

Advertentie