Waasland-Beveren en trainer Nicky Hayen gaan uit elkaar. De 40-jarige trainer slaagde er niet in om de Waaslanders van de degradatie te behoeden en moet na een jaar vertrekken op de Freethiel.

Hayen, die van november 2019 tot januari 2020 als interimtrainer fungeerde bij STVV, werd in juni 2020 aangesteld als hoofdtrainer van Waasland-Beveren, waar hij toen Dirk Geeraerd opvolgde. Op de eerste speeldag won Waasland-Beveren met 1-3 op het veld van KV Kortrijk en stond de club op basis van doelpuntensaldo zelfs een speeldag eerste. Na een daaropvolgende 0 op 18 zakten de Waaslanders razendsnel naar de kelder van het klassement.

Vanaf de twintigste speeldag stond Waasland-Beveren quasi de hele tijd laatste. Na een zege op het veld van OH Leuven op de slotspeeldag van de reguliere competitie sprongen de Waaslanders alsnog naar de zeventiende plaats, maar in de barragewedstrijden tegen RFC Seraing ging de club alsnog onderuit. Wie Waasland-Beveren volgend seizoen terug naar de Jupiler Pro League moet proberen leiden, is nog niet bekend.

Advertentie