Royal Excel Moeskroen neemt afscheid van trainer Jorge Simão. De 44-jarige Portugees, die met de Henegouwse club uit de Jupiler Pro League degradeerde, wordt de nieuwe trainer van de Portugese eersteklasser Paços de Ferreira.

Simão nam in oktober vorig jaar over van zijn landgenoot Fernando Da Cruz. Moeskroen kampeerde tijdens zijn hele ambtstermijn in de buurt van de degradatiezone, maar zakte op de laatste speeldag vrij onverwacht nog naar de laatste plaats, met de rechtstreekse degradatie tot gevolg.

Simão had nog een contract tot eind juni op Le Cannonier, maar Moeskroen zal zijn 1B-avontuur dus met een andere trainer moeten aanvatten. Simão daarentegen heeft uitzicht op een Europees avontuur, want Paços de Ferreira – de club die hij nota bene in het seizoen 2015/16 al eens coachte en waarmee hij toen zevende eindigde – staat momenteel vijfde in de Primeira Liga, goed voor een ticket voor de Conference League.

Advertentie