Daan Heymans heeft een contract versiert bij de Italiaanse tweedeklasser Venezia FC. De 21-jarige middenvelder ondertekende een contract voor drie seizoenen in Venetië.

Heymans degradeerde vorige week met Waasland-Beveren uit de Jupiler Pro League, maar toch kan de voormalige Belgische jeugdinternational mooie cijfers voorleggen: in de reguliere competitie scoorde hij acht keer en deelde hij vier assists uit. In het begin van het seizoen droeg hij zelfs even de Gouden Stier, tot Paul Onuachu hem voorbijstak.

Mogelijk komt Heymans volgend seizoen uit in de Serie A, want Venezia eindigde vijfde in de reguliere competitie en plaatste zich daarmee voor de promotie-playoffs. Gisteren overwon de club alvast de eerste horde richting Serie A door Chievo met 3-2 te verslaan na verlengingen en zich zo te plaatsen voor de halve finale tegen Lecce. Het is dus spannend afwachten of Heymans volgend seizoen zal uitkomen tegen zijn ex-ploegmaat Daam Foulon, die vorig jaar Waasland-Beveren inruilde voor Benevento maar nog niet zeker is van het behoud in de Serie A.

Advertentie