Olivier Werner stopt met voetballen. De 36-jarige ex-doelman blijft wel in het voetbal actief, want Werner wordt keeperstrainer bij zijn laatste club RFC Seraing. Die rol werd afgelopen seizoen ingevuld door Jean Nicolay jr.

Werner mocht in de herfst van zijn carrière een promotie naar de Jupiler Pro League bijschrijven op zijn palmares, maar veel heeft hij daar niet toe bijgedragen, want het jeugdproduct van Standard kwam afgelopen seizoen geen enkele keer in actie voor Seraing in 1B. Wel was Werner, die in januari 2019 overkwam van Excel Moeskroen, in het seizoen 2019/20 goed voor 22 competitiewedstrijden in Eerste klasse amateurs.

Vóór zijn passage bij Seraing zorgde Werner voor een minder leuke statistiek: hij degradeerde zowel met FC Brussels (2008) als met KAS Eupen (2011), RAEC Bergen (2014) en Cercle Brugge (2015) uit de Jupiler Pro League. Werner begon zijn carrière bij Standard, dat hem tussen 2004 en 2007 uitleende aan tweedeklassers RAEC Bergen, Excelsior Virton en KV Mechelen. Na de degradatie met Cercle Brugge speelde hij ook twee seizoenen voor FC Sochaux, maar een dubbele open beenbreuk maakte een einde aan zijn passage in de Ligue 2.