Peter Maes (56) is de nieuwe hoofdcoach van Beerschot, dat maakte de Antwerpse club zelf bekend via de clubkanalen. De Lommelse oefenmeester komt over van reeksgenoot Sint-Truiden, waar ze op zoek moeten gaan naar een vervanger.

Peter Maes volgde in december Kevin Muscat op als trainer van STVV. Na een slechte eerste seizoenshelft – onder Muscat – wist Maes de Zuid-Limburgers te behoedde van de degradatie. Missie geslaagd, waarop de Japanse bazen van Sint-Truiden vorige maand met Maes tot een akkoord kwamen om zijn contract in Haspengouw te verlengen tot 2023. Een verlenging van korte duur bleek het te zijn, nu dat Beerschot de Lommelaar wegplukt bij Sint-Truiden.

Na het vertrek van Hernán Losada als coach van Beerschot, nam de jonge assistent-coach Will Still (28) medio januari het roer als (interim-)hoofdcoach bij de club over. Na een negende plaats in het klassement en een wisselvallig seizoenseinde, besluiten de Kielse Ratten niet verder te gaan met Still als trainer van de eerste ploeg. Zo verduidelijkt ook de komst van Peter Maes. “Het tweede seizoen in eerste klasse is meestal een van de moeilijkste”, vertelt Beerschot-ondervoorzitter Walter Damen op de clubwebsite. “We zijn ervan overtuigd dat Peter Maes met al zijn ervaring de juiste man op de juiste plaats is om volgend seizoen met Beerschot in 1A aan de slag te gaan.”

Maes zelf beschouwt zijn overgang als een stap hogerop. “Ik wil met deze club attractief, dominant en vurig voetbal brengen. Ik koos voor Beerschot, omdat ik als trainer altijd zo hoog mogelijk wil mikken”, aldus Maes die zijn handtekening zette onder een contract tot 2024 op ’t Kiel.

Bij STVV betreuren ze het vertrek van hun coach en gaan ze op zoek naar een waardige vervanger.

Advertentie