Racing Genk trekt op de laatste speeldag van de Champions’ Play-offs naar kampioen Club Brugge. Een wedstrijd waarin niets op het spel staat, zou je denken, maar dat is niet het geval. Bij winst kunnen de Limburgers procentueel de beste ploeg worden in de geschiedenis van de Play-offs.

Onder impuls van smaakmaker Kristian Thorstvedt won Racing Genk afgelopen donderdag met 4-0 van Antwerp. De ploeg van trainer John van den Brom behaalde met die zege al een knappe 13 op 15 in de Play-offs. Een overwinning in het Jan Breydelstadion kan daar 16 op 18 van maken, wat overeenkomt met een gemiddelde van 2,67 punten per wedstrijd. Daarmee zou Racing Genk procentueel de beste ploeg ooit in de Play-offs worden.

Momenteel is Standard de beste ploeg ooit in de play-offs. De Rouches behaalden in het seizoen 2010/2011 26 op 30. Net niet voldoende voor de titel, want die ging naar … Racing Genk. Die 26 punten van de Luikenaars vertalen zich in een gemiddelde van 2,6 punten per wedstrijd.

Advertentie