RSC Anderlecht heeft de transfer van Colin Coosemans (28) aangekondigd. De 28-jarige doelman ondertekende een contract voor twee seizoenen met optie op een derde in het Astridpark, waar hij in principe derde doelman wordt na Hendrik Van Crombrugge en Bart Verbruggen.

Coosemans komt transfervrij over van KAA Gent, waar hij sinds 2018 actief was. In drie seizoenen speelde de voormalige jeugdinternational slecht zes officiële wedstrijd voor de Buffalo’s. Coosemans was in de Ghelamo Arena de doublure van achtereenvolgens Lovre Kalinić, Thomas Kaminski en Sinan Bolat. In het Lotto Park komt hij waarschijnlijk achter Hendrik Van Crombrugge (28) en Bart Verbruggen (18) te staan in de pikorde.

Coosemans begon zijn profcarrière bij Club Brugge, waar hij tussen 2010 en 2012 43 officiële wedstrijden speelde. Na een uitleenbeurt aan Waasland-Beveren in het seizoen 2012/13 trok hij definitief naar de Freethiel, waar KV Mechelen hem in 2015 kwam oppikken. Na een seizoen in de schaduw van Jean-François Gillet begon hij het seizoen 2016/17 aanvankelijk als de doublure van huidig Union-doelman Anthony Moris, maar toen de Luxemburger in oktober 2016 uitviel greep Coosemans zijn kans. Enkel een transfer naar AA Gent kon hem nog uit het Mechelse doel halen.

Advertentie