KVC Westerlo heeft Jonas De Roeck aangesteld als nieuwe trainer. De 41-jarige De Roeck, die de voorbije drie jaar als jeugd-/assistent-trainer werkte bij Anderlecht, volgt in ’t Kuipje Bob Peeters op.

Westerlo nam eerder deze maand afscheid van Bob Peeters, die in december 2017 aan zijn tweede termijn begon bij de Kemphanen en respectievelijk zevende, vierde, eerste en vierde eindigde in de reguliere competitie. Ondanks die eerste plaats in het seizoen 2019/20 speelde Westerlo geen enkele keer de promotiefinale, wat de ambitieuze eigenaars van Westerlo duidelijk niet zinde.

Peeters wordt dus afgelost door De Roeck, die overkomt van Anderlecht. Eerder begon de voormalige verdediger zijn trainerscarrière in de lagere divisies. Na twee seizoenen bij Lyra TSV (2015/16) en Berchem Sport (2016/17) kreeg de voormalige verdediger in 2017 zijn kans bij STVV, maar na amper één seizoen zetten de Japanse eigenaars de samenwerking stop. Daarna werkte De Roeck drie jaar voor Anderlecht.

Advertentie