Een jaar na zijn spelersafscheid maakt Nicolas Lombaerts zijn debuut als trainer. De 36-jarige ex-Rode Duivel wordt T2 bij AA Gent, de club waar hij destijds debuteerde als profvoetballer.

Bij AA Gent wordt er dezer dagen heel wat geschoven in de functies. Door de interne verschuiving van Peter Balette, die teammanager wordt, waren de Buffalo’s op zoek naar een nieuwe assistent-trainer. Enter Nicolas Lombaerts, die normaal gezien trainer zou worden van de Gentse U16 maar nu dus meteen de rechterhand van Hein Vanhaezebrouck wordt.

Lombaerts keert zo terug naar de plek waar het allemaal voor hem begon. De 39-voudige Rode Duivel begon zijn carrière weliswaar bij Club Brugge, maar toen hij daar in 2004 geen nieuw contract kreeg van toenmalig sportief directeur Marc Degryse verhuisde hij naar AA Gent. Daar debuteerde hij in Eerste klasse en versierde hij na drie seizoenen een miljoenentransfer naar Zenit Sint-Petersburg.

Advertentie