Paul Put wordt opnieuw bondscoach. De 65-jarige Belg, die zonder club zat na zijn vertrek uit Bangladesh, gaat aan de slag bij Congo-Brazzaville, waar hij een contract voor twee seizoenen ondertekende. Het wordt zijn zesde klus als bondscoach.

Na een intermezzo bij Saif SC uit Bangladesh zet Put, die deze week 65 werd, zijn reiskoffer opnieuw neer in Afrika. De ex-coach van onder andere Verbroedering Geel, Lierse SK, Lokeren en Excelsior Moeskroen was in het verleden al bondscoach van Gambia, Burkina Faso, Jordanië Kenia en Guinee en kiest nu voor land nummer zes. Zijn beste resultaat als bondscoach boekte hij met Burkina Faso, waarmee hij in 2013 de finale van de Afrika Cup haalde.

Op een nieuwe stunt in de Afrika Cup zal het nog even wachten zijn, want Congo-Brazzaville – het nummer 94 op de FIFA-wereldranglijst – slaagde er niet in om zich te plaatsen voor de Afrika Cup 2021, die van 9 januari tot 6 februari 2022 plaatsvindt in Kameroen. Ook Hugo Broos, die in 2017 het toernooi won met Kameroen en eerder deze maand bondscoach van Zuid-Afrika werd, zal er niet bij zijn in… Kameroen.

Advertentie