FC Metz rekent niet meer op Aaron Leya Iseka. De Franse tweedeklasser huurde de 23-jarige aanvaller afgelopen seizoen van Toulouse FC, maar heeft nu besloten om de aankoopoptie niet te lichten.

Leya Iseka, die ooit als een grote belofte gold bij RSC Anderlecht maar uiteindelijk nooit helemaal doorbrak in het Astridpark, ligt sinds 2018 onder contract bij Toulouse FC. In november 2020 leende de tweedeklasser hem uit aan Ligue 1-club Metz. Leya Iseka scoorde er vier competitiegoals en was ook eenmaal trefzeker in de Coupe de France, maar ondanks het feit dat zijn goals altijd een impact hadden op het resultaat – onder andere de 0-1 tegen Olympique Lyon – kon de broer van Michy Batshuayi onvoldoende overtuigen bij Les Grenats.

Mogelijk blijft Leya Iseka ook volgend seizoen nog actief in de Ligue 1. Zondag speelt Toulouse immers zijn tweede barragewedstrijd tegen Nantes, de nummer 18 van de Ligue 1. Nantes won de heenwedstrijd met 1-2.

Advertentie