Real Madrid heeft de komst van David Alaba officieel aangekondigd. De 28-jarige verdediger komt transfervrij over van Bayern München, waar hij sinds 2008 speelde. Hij ondertekende een contract voor vijf seizoenen bij de Koninklijke.

Alaba en Real Madrid, het is een huwelijk dat al een tijdje in de steigers stond. De Oostenrijker, die een aflopend contract had bij Bayern München, werd al maanden gelinkt aan de Spanjaarden. Nadat hij slaagde voor zijn medische tests zette Alaba zijn langverwachte handtekening onder een contract bij Real Madrid, dat meteen zijn eerste zomerversterking beet heeft.

Met zijn transfer naar Real Madrid sluit Alaba een serieus hoofdstuk af. De Oostenrijker droeg immers al sinds 2008 het shirt van Bayern München. In 2008 ruilde hij Austria Wien voor der Rekordmeister, waar hij eerst via de jeugdopleiding en een tweede elftal passeerde. Na een uitleenbeurt aan TSG 1899 Hoffenheim in het seizoen 2010/11 werd hij een vaste waarde bij Bayern Müchen, waarmee hij onder andere tien landstitels en twee Champions League-bekers won.

Advertentie