Juventus FC heeft de samenwerking met trainer Andrea Pirlo met onmiddellijke ingang stopgezet. Met Massimiliano Allegri, die van 2014 tot 2019 al coach was van de Oude Dame, stelde de club meteen een opvolger aan.

Pirlo werd in augustus vorig jaar trainer van Juventus, amper tien dagen nadat hij was aangesteld als trainer van het beloftenelftal. De Italiaanse recordkampioen, die sinds 2012 negen keer op rij kampioen werd, stond dit seizoen geen enkele keer eerste en kon zich slechts ternauwernood plaatsen voor de Champions League. Pirlo won met Juventus wel de Supercoppa Italiana en de Coppa Italia, maar dat was schijnbaar niet genoeg voor het bestuur.

Met Massimiliano Allegri haalt Juventus een oude bekende binnen als opvolger. De 53-jarige Italiaan, die tot voor kort de laatste coach won die de Serie A won met een andere club van Juventus, stond van 2014 tot 2019 al aan het roer van de Oude Dame. Allegri werd destijds, ondanks vijf titels op rij en twee Champions League-finales, vervangen door Maurizio Sarri.

Advertentie