Nicolas Penneteau trekt de deur achter zich dicht bij Sporting Charleroi. De 40-jarige Franse doelman, die zeven seizoenen bij de Carolo’s speelde, maakte zijn afscheid kenbaar via de officiële clubkanalen.

Penneteau, die in het seizoen 1998/99 zijn profdebuut maakte bij SC Bastia, was sinds 2014 actief bij Charleroi. Hij won de concurrentiestrijd met zijn landgenoot Parfait Mandanda en bleef vervolgens jarenlang eerste doelman in het Stade du Pays de Charleroi. Dit seizoen moest hij zijn plaats onder de lat delen met zijn achttien jaar jongere landgenoot Rémy Descamps, al speelde Penneteau wel nog 22 van de 38 wedstrijden.

Charleroi liet via zijn clubkanalen weten dat Penneteau “nog een laatste uitdaging aangaat, ver weg van Mambourg”. Wat dat precies inhoudt, is niet duidelijk.

Advertentie