KV Mechelen heeft zich versterkt met Seraing-verdediger Iebe Swers. De 24-jarige rechtsback, die afgelopen seizoen een vaste waarde was bij Les Métallos, ondertekende een contract tot 2025 bij Malinwa.

Swers heeft er een goed seizoen opzitten bij RFC Seraing, waar hij 24 van de 28 wedstrijden speelde in de reguliere competitie. Bij KV Mechelen komt hij met Wouter Vrancken een oude bekende tegen: in het seizoen 2017/18 was Swers als STVV-huurling actief bij Lommel SK, waar Vrancken toen trainer was. Vrancken schoolde Swers er om van rechtsbuiten naar rechtsachter.

Bij KV Mechelen wordt Swers, die een contract voor vier seizoenen ondertekende Achter de Kazerne, de opvolger van Issa Kabore. KV Mechelen verkocht de Burkinees vorig jaar voor 4,5 miljoen euro van Manchester City, maar mocht hem nog een jaar huren van de Engelse club.

Advertentie