Beerschot VA heeft met Leon Kreković zijn eerste zomerversterking binnengehaald. De 21-jarige Kroatische aanvaller komt over van Hajduk Split, waar hij nog samenspeelde met Stipe Radić.

Kreković, een 21-jarige aanvaller die bij voorkeur als linksbuiten speelt maar ook als rechtsbuiten en centrumspits uit de voeten kan, genoot zijn jeugdopleiding bij HNK Dinara en HNK Hajduk Split. In juni 2018 ondertekende hij bij Hajduk Split zijn eerste profcontract, samen met onder andere Ante Palaversa (KV Kortrijk). In februari 2020 debuteerde hij onder Igor Tudor in het eerste elftal.

Na een uitleenbeurt van een paar maanden aan de Kroatische tweedeklasser NK Dugopolje komt Krekovic nu definitief over naar Beerschot. De Kroaat kreeg in het Olympisch Stadion een contract van twee seizoenen met optie op twee extra seizoenen.

Advertentie