Niet enkel in Europa, maar ook in Zuid-Amerika staat de eer en de titel van het continent de komende weken op het spel. In de Copa América strijden tien landen – met onder meer kleppers Brazilië en Argentinië – om de Zuid-Amerikaanse beker. Door Fans Voor Fans geeft elke speeldag verslag uit.

In allerijl werd twee weken geleden beslist om Brazilië aan te duiden als gastland van het toernooi, nadat eerst Colombia en later ook Argentinië zich op de valreep terugtrokken als kandidaat-gastland door de huidige coronasituatie in beide landen.

Ondanks dat de situatie in Brazilië niet vel beter is, ging de bal er zondagavond wel gewoon aan het rollen. De Goddelijke Kanaries pakten in de openingswedstrijd op eigen bodem uit met een eenvoudige 3-0-zege tegen een zwaar gehavend Venezuela dat 12 positieve coronagevallen kende en grotendeels met jonge spelers uit de eigen competitie het toernooi aanvatte. Marquinhos trof in de eerste helft raak voor Brazilië, Neymar – vanop de stip – en Gabriel Barbosa legden na de pauze de 3-0-eindstand vast.

Ingestudeerde vrije trap

In diezelfde groep B nam Colombia in een relatief evenwichtige wedstrijd de maat van Ecuador. Het enige doelpunt van de partij viel vlak voor de rust, na een fraai ingestudeerd nummertje op vrije trap. Cardona was de man die na een uitgesponnen een-tweetje met een ploegmaat de bal tegen de netten werkte.

Brazilië en Colombia nemen logischerwijs de leiding in groep B. Met vijf landen per poule kwam Peru nog niet aan spelen toe. In groep A staan deze nacht Argentinië en Chili (23u Belgische tijd), evenals Paraguay en Bolivia (2u Belgische tijd) tegenover elkaar. Uruguay is speelvrij.

Lees ook: Argentinië en Chili delen de punten, Paraguay neemt de maat van tienkoppig Bolivia

Advertentie