Niet enkel in Europa, maar ook in Zuid-Amerika staat de eer en de titel van het continent de komende weken op het spel. In de Copa América strijden tien landen – met onder meer kleppers Brazilië en Argentinië – om de Zuid-Amerikaanse beker. Door Fans Voor Fans geeft elke speeldag verslag uit.

Lionel Messi en Argentinië openden in groep A hun Copa América tegen Chili. Een stugge tegenstander, waar de Argentijnen de laatste twee onderlinge confrontaties niet van konden winnen. Het was Messi himself die na ruim een halfuur spelen zijn land op voorsprong trapte na het binnenkrullen van een heerlijke vrije trap. Bij het vieren van zijn doelpunt eerde Messi de in november overleden sterspeler en landgenoot Maradona door zijn viering op het WK van 1986 te kopiëren: in de lucht springen met een vuist achter het hoofd.

De Chilenen waren niet onder de indruk en gingen in de tweede helft mondjesmaat op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Iets voor het uur wist Vidal een strafschop niet om te zetten, Vargas vond de weg naar doel wel in de herneming. Aan de score veranderde nadien niks meer, 1-1 was de rechtvaardige eindstand in het duel tussen Argentinië en Chili.

Romero en Romero

De tweede wedstrijd in groep A was die tussen Paraguay en Bolivia. De Bolivianen klommen na 10 minuten voetballen op voorsprong via Saavedra op strafschop. Nadien volgde eenrichtingsverkeer van Paraguay. Een doelpunt leverde het in de eerste helft niet op, dus besloot Bolivia-aanvaller Cuéllar een handje te helpen door zijn tweede geel karton te pakken.

In de tweede helft was er nog maar één ploeg aan de bal. Alejandro Romero Gamarra zorgde voor de Paraguayaanse gelijkmaker, naamgenoot Angel Romero zorgde voor de totale ommekeer met twee extra treffers. Eindstand: 3-1. Paraguay is leider in groep A, gevolgd door Argentinië en Chili. Uruguay kwam deze speeldag nog niet aan voetballen toe.

Donderdag staat speeldag 2 in groep B op het programma met Colombia tegen Venezuela (23u Belgische tijd) en Brazilië tegen Peru (2u Belgische tijd).

Lees ook: Gastland Brazilië kent geen moeite met gehavend Venezuela, Colombia legt Ecuador over de knie na fraai ingestudeerd doelpunt

Advertentie