Union Sint-Gillis heeft met Thierry Lazare Amani een vijfde zomerversterking binnengehaald. De 23-jarige middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van Sporting Charleroi. De promovendus bedong ook een aankoopoptie in het huurcontract.

Met Lazare haalt Union een mooie brok aan Jupiler Pro League-ervaring binnen. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Lazare al 91 JPL-wedstrijden op zijn teller staan. Allemaal in het shirt van Eupen, dat hem destijds overhevelde van de Aspire Academy in Senegal. In januari 2020 maakte de Ivoriaan de overstap naar Charleroi, dat hem afgelopen seizoen uitleende aan de Portugese tweedeklasser GD Estoril-Praia. Lazare werd met de Canarinhos kampioen in de Segunda Liga.

Lazare is de vierde zomerversterking van Union. Eerder haalde de promovendus ook al Bart Nieuwkoop (Feyenoord), Matthew Sorinola (MK Dons) en Marcel Lewis (Chelsea) binnen. Daarnaast werd Lucas Pirard ook definitief overgenomen van Waasland-Beveren en keerden huurlingen Abdelmounaim Boutouil (SSC Mohammedia) en Roman Ferber (Francs Borains) terug van hun uitleenbeurt.

Advertentie