De doorgaans erg goed geïnformeerde journalist Fabrizio Romano meldt dat Lionel Messi – die vandaag zijn 34e verjaardag viert – zijn aflopende contract bij FC Barcelona zal verlengen tot juni 2023. Op een aantal details in de contractstructuur na, gaan alle partijen akkoord met het voorstel dat op tafel ligt en zal het Catalaanse avontuur van de Argentijnse balkunstenaar verdergezet worden.

De terugkeer van Joan Laporta, de komst van boezemvriend Sergio Agüero en de ingezette wederopbouw onder Ronald Koeman blijken dus genoeg argumenten te zijn voor Messi om een 22e en 23e seizoen aan zijn legendarische Barcelona-periode toe te voegen.

Messi is momenteel met Argentinië actief op de Copa America. Na drie van de vier groepswedstrijden staan de Argentijnen met 7 punten bovenaan in poule A. Zonder misstap tegen Bolivia, het op papier zwakste landenteam in de groep, kan Argentinië pas in een eventuele finale uitkomen tegen favoriet Brazilië.

Advertentie