Sinds voormalig Rode Duivel Enzo Scifo in 2016 afscheid nam van de Belgische beloften, stond hij nooit meer aan het roer van een team. Daar komt nu eindelijk verandering in, want de Belg met Italiaanse roots tekende vandaag een verbintenis voor twee seizoenen (met optie op een extra jaar) bij Moeskroen in 1B. Het wordt zijn tweede ambtstermijn op Le Canonnier.

Van december 2007 tot het einde van het seizoen 2008/2009 was Scifo al hoofdcoach van Moeskroen. Hij vertrok er toen omwille van de financiële problemen en even later werd de club ten grave gedragen. Eerder was hij al trainer van Sporting Charleroi, meteen nadat hij er zijn spelerscarrière afsloot, en AFC Tubize, waar hij meerdere functies bekleedde. Tussen zijn Moeskroenperiode en die aan het hoofd van de Belgische U21-selectie, was Scifo ook nog oefenmeester van RAEC Mons.

Bij Royal Excel Mouscron neemt Enzo Scifo nu dus de loodzware taak op de club meteen terug te laten keren naar het hoogste niveau van de Belgische voetbalpiramide. Persoonlijk wil hij zich bovendien opnieuw op de trainerskaart zetten na vijf jaar afwezigheid.

Advertentie