RWDM heeft met Théo Defourny een nieuwe doelman binnengehaald. De 29-jarige in Frankrijk geboren Belg ondertekende in het Edmond Machtensstadion een contract voor drie seizoenen.

Defourny komt over van KAS Eupen, waar hij afgelopen seizoen gebruik maakte van een korte onbeschikbaarheid van Ortwin De Wolf om de nieuwe nummer één te worden Am Kehrweg. Daarvoor speelde het jeugdproduct van Olympique Lyon bij Antwerp FC, FC Rouen, Excelsior Virton, Excel Moeskroen, AFC Tubize en KSC Lokeren.

Of Defourny bij de Molenbekenaars eerste of tweede doelman zal worden, is nog niet meteen duidelijk. Afgelopen seizoen kreeg Jonathan De Bie, die in januari overkwam van de beloften van Tottenham, zijn kans in de laatste vier wedstrijden van het seizoen. Clubicoon Anthony Sadin (32) kreeg dan weer geen nieuw contract.

Advertentie