Als (halve) globetrotter doorkruiste de Spaanse verdediger Alfonso Artabe op z’n 32ste al heel wat (voetbal)landen. Van geboorteland Spanje en een Belgische tussenstop in Sint-Truiden, tot het zwoele Cyprus en exotische Hongkong. Én nog is de reis- en voetbalhonger van de Spanjaard niet gestild. Komend seizoen is de verdediger aan het werkt te zien in Slowakije, bij eersteklasser Zemplin Michalovce.

Alfonso Artabe begon zijn professionele voetbalcarrière in 2007 bij de Spaanse vijfdeklasser CD Ferriolense. Nadien volgde passages bij AD Universidad de Oviedo, Real Oviedo B, Real Oviedo, CE Manacor, UE Llagostera, AE Prat en CD Atlético Baleares, allen actief in de lagere Spaanse divisies.

In 2015 plukte Sint-Truiden de defensief ingestelde middenvelder weg uit Spanje. In Limburg kon Artabe zich weliswaar nooit opwerken tot een sterkhouder. Hij kwam op een half jaar tijd in totaal negen keer in actie.

Na zijn passage op Stayen versleet de Spaanse verdediger nog eens vijf clubs. Het Cypriotische Ermis Aradippou FC werd zijn volgende bestemming. Nadien trok hij naar de andere kant van de wereld om uit te komen voor het Hongkongse TSW Pegasus. Voor Artabe werd het een kort voetbalavontuur in Azië zonder speelminuten. Na zijn terugkeer naar Europa kleurden het Roemeense FC Voluntari, het Cypriotische Doxa Katokopias en het Spaanse CD Covadonga de afgelopen seizoenen zijn voetbalcarrière.

In totaal kwam de Spanjaard al uit voor veertien verschillende clubs in vijf verschillende landen. Met de Slowaakse eersteklasser MFK Zemplin Michalovce komt daar komend seizoen opnieuw een club bij.

Advertentie