Aan alle mooie liedjes komt een eind. Zo ook aan de in de zomer van 2019 opgezette win-win-winconstructie tussen Zinho Vanheusden, Internazionale en Standard, nadat hij eerder al anderhalf seizoen uitgeleend was aan de Luikenaars. Inter activeert nu de terugkoopoptie waarover een herenakkoord bestond tussen beide clubs, telt zestien miljoen euro neer op Sclessin en stalt de talentvolle verdediger, die eind deze maand 22 kaarsjes uitblaast, hoogstwaarschijnlijk een jaartje zonder aankoopoptie bij Genoa.

augustus 2015: Inter plukt de zestienjarige Vanheusden weg bij Standard. Dat hij toen al mocht uitkomen voor de Rouches in een oefenwedstrijd met de A-ploeg, zegt veel over zijn potentieel. Hij doorloopt de jeugdreeksen bij de Italiaanse topclub en wint de Primavera als aanvoerder.
januari 2018: Vanheusden revalideert van een knieblessure en wordt uitgeleend aan Standard tot het einde van het seizoen met een uiteindelijk ook gelichte optie op een extra jaar. Hij debuteert op overtuigende wijze in PO1 tegen Gent. In de beginfase van het volgende seizoen wordt hij langzaam gebracht, onder meer met een basisplaats in en tegen Sevilla. In november van het jaar 2018 maakt Michel Preud’homme een plaatsje vrij in hart van de defensie door Laifis naar de linksachterpositie te schuiven. Vanheusden wordt een vaste basisspeler en sterkhouder van Standard.
juli 2019: Inter heeft geld nodig, dus van een verlengde uitleenbeurt van Vanheusden kan geen sprake zijn. Dan maar kopen, denken de Rouches. Standard betaalt zo’n 12 miljoen euro voor 70% van de rechten op de speler (het bezat toen namelijk al 30 procent), Inter belooft de verdediger op 1 juli 2021 terug te kopen voor 16 miljoen euro. In de praktijk heeft Standard dus minder dan een miljoen euro betaald om zich twee extra seizoenen te verzekeren van de diensten van het allicht grootste defensieve talent dat ons land kent. Afgelopen seizoen moest hij – ondertussen kapitein van Standard – wel grotendeels aan zich laten voorbijgaan door een nieuwe kruisbandblessure.
juli 2021: Vanheusden traint nog even mee met de troepen van Leye, maar wordt zoals verwacht teruggekocht door Inter voor de afgesproken prijs. Hij tekent er een contract tot 2026.

Inter gelooft sterk in Zinho Vanheusden naar de toekomst toe, maar wil hem nu wel nog één seizoen uitlenen. Standard toonde interesse, maar de voorkeur van de Italiaanse kampioen gaat uit naar een club uit de Serie A, allicht Genoa CFC. Ook Cagliari, Bologna, Sassuolo en Spezia wilden de centrale verdediger aantrekken. Genoa eindigde vorig seizoen 17e in de Serie A.