Jonas Vinck heeft met Excelsior Virton een nieuwe club gevonden. De 26-jarige rechtsback, die sinds het faillissement van KSV Roeselare vorig jaar zonder club zat, ondertekende een contract voor twee seizoenen bij de promovendus in de 1B Pro League.

Vinck onderhield de voorbije twee maanden zijn conditie bij Free Pro Players FC, een initiatief van Lode Leirens om contractloze profvoetballers in een professioneel kader voor te bereiden op hun nieuwe club. De ex-speler van onder andere VW Hamme, Lierse SK, KMSK Deinze en Lierse Kempenzonen zat immers zonder club sinds zijn vorige werkgever KSV Roeselare vorig jaar op de fles ging.

Vinck is de tweede speler van Free Pro Players FC die een contract versiert bij Virton, na eerder ook Din Sula (ex-Waasland-Beveren). De Luxemburgse club, die op zondag 15 augustus KVC Westerlo ontvangt op de eerste speeldag van de Proximus League, heeft echter nog heel wat werk voor de boeg om een comptitief elftal op poten te zetten voor de start van de competitie: bij de voorstelling van trainer Christophe Grégoire vorige week had Virton nauwelijks twee spelers onder contract. Daar zijn naast Vinck intussen ook Keres Masangu (ex-Beerschot) en Aimery Pinga (FC Sion) bijgekomen.

Advertentie